Dierenziekenhuis Nunspeet | Anaesthesie
17005
page,page-id-17005,page-child,parent-pageid-17180,page-template-default,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Anaesthesie

Anaesthesie

Voor veel mensen is anaesthesie (narcose) beangstigend en dit is zeer begrijpelijk. De anaesthesie is een  belangrijke factor in de behandeling van een dier, met name bij operaties. Anaesthesie is nodig om het dier stil te laten liggen en te ontspannen, en het pijngevoel en het geheugen uit te schakelen.

Anaesthesie is niet iets ‘standaards’. Ook voor oudere, zeer jonge, zieke of drachtige dieren moet de anaesthesie zo veilig mogelijk verlopen. Om deze reden werken we met verschillende narcoseprotocollen zodat elk dier krijgt wat het nodig heeft. Dit hangt ook af van wat er met het dier moet gebeuren: bijvoorbeeld röntgenfoto’s maken of een uitgebreide operatie.

Tijdens de anaesthesie zorgen we er voor dat de dieren voldoende zuurstof krijgen en daarom krijgen de meeste dieren voor een operatie een buisje (tracheatube of V-gel) in de luchtpijp. Op deze manier kunnen we ook met gasanaesthesie werken. Dit is een zeer veilige vorm van anaesthesie. Tevens wordt het dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden door middel van verschillende monitoren. We kunnen zo onder andere de ademhaling en de hartslag in de gaten houden. Mocht het nodig zijn, dan hebben we ook de mogelijkheid om uw dier te beademen.