Dierenziekenhuis Nunspeet | Orthopedie
17009
page,page-id-17009,page-template-default,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Orthopedie

Orthopedie

In onze praktijk hebben meerdere dierenartsen zich verdiept in de orthopedie. De orthopedie houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met bewegingsstelsel. Meestal gaat het om een dier dat kreupel is, maar we kunnen voeren ook keuringen uit.

 

Net als bij alle andere aandoeningen is het eerst belangrijk dat het dier grondig nagekeken wordt. Pas daarna kunnen we goede röntgenfoto’s maken. Voor sommige röntgenfoto’s zal het nodig zijn dat het dier slaapt, maar dit zal altijd in overleg met de eigenaar gebeuren. Hierover kunt u meer lezen onder het kopje Röntgenfoto’s.

 

Veel behandelingen met betrekking tot het bewegingsstelsel pakken we aan met pijnstillers/ontstekingsremmers en met een bewegingsvoorschrift. Ook voeding speelt vaak een centrale rol bij gewrichtsproblemen.

 

In onze praktijk voeren we indien nodig ook orthopedische operaties uit. Hierbij kunt u denken aan knieoperaties en het herstellen van botbreuken. Ook komt er regelmatig een specialist langs die met speciale apparatuur in de gewrichten kan kijken en problemen daar kan aanpakken.

 

Vooral na orthopedische operaties is de herstelperiode zeer belangrijk. We zullen u daarom ook duidelijke instructies geven en u hierin goed begeleiden. Tevens zullen er controles plaatsvinden om te kijken hoe het gaat.