Dierenziekenhuis Nunspeet | Tandheelkunde
16985
page,page-id-16985,page-template-default,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive

Tandheelkunde

Tandheelkunde

De tandheelkunde is een belangrijk onderdeel van de diergeneeskunde. Veel dieren hebben last van hun gebit en in veel gevallen heeft de eigenaar dit niet door. Een slecht gebit kan leiden tot minder goed eten en pijn. Bij ontstoken tandvlees kunnen de bacteriën die in de mond zitten, makkelijk in de bloedbaan komen. Zo kunnen deze bacteriën andere organen beschadigen, zoals de nieren, de lever en het hart. Een gezond gebit is dus belangrijk voor een gezond lichaam. Tijdens het consult zal er daarom ook altijd aandacht worden besteed aan het gebit.

 

In onze praktijk hebben 2 dierenartsen zich toegelegd op de tandheelkunde van hond, kat en konijn. Tijdens een vaste dag in de week worden alle gebitten behandeld en indien noodzakelijk kan er worden uitgeweken naar een andere dag. Tijdens de gebitsbehandeling gebruiken we bewakingsapparatuur om uw huisdier, wat geheel onder narcose is, in de gaten te houden .

 

Tijdens de gebitsbehandelingen maken we het gebit schoon en indien nodig trekken we aangetaste tanden en/of kiezen. We hebben een dentaal röntgenapparaat waarmee we goed alle wortels van de tanden en kiezen kunnen beoordelen. Zo kunnen we een betere inschatting maken of tanden en kiezen kunnen blijven zitten of dat ze in de toekomst problemen zullen gaan geven. Dit maakt de kwaliteit van de behandeling een stuk beter.

 

Dierenarts Ietje Pinckers kan daarnaast wortelkanaalbehandelingen uitvoeren. Bij deze intensieve behandeling, die onder andere bij werkhonden wordt uitgevoerd, kunnen we de tand sparen zodat deze nog goed gebruikt kan worden.