Spoed (24/7) 0341 - 252 353
Dierenziekenhuis Nunspeet 0341 - 252 353
Dierenkliniek Elburg 0525 - 68 51 82
Dierenkliniek de Dierenbus 0320 - 254 021

Per 1 januari verandert onze spoeddienst. Lees hier meer over.

Acupunctuur

Herstelt de energiebalans

 

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Al sinds 3000 jaar wordt de Chinese geneeswijze acupunctuur toegepast op mens en dier, met als doel de  energiebalans in het lichaam te herstellen. Wanneer de energie niet in balans is, ontstaan vaak klachten.

In het lichaam lopen energiebanen, meridianen. Wanneer deze op de juiste punten gestimuleerd worden met behulp van naaldjes, wordt invloed uitgeoefend op deze energiebanen. Door acupunctuur toe te passen, kunnen weerstand en energie worden verhoogd en pijn worden verminderd.

Wanneer is acupunctuur zinvol?

De meest voorkomende problemen waarvoor acupunctuur wordt gebruikt, zijn problemen in het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten en botten) en verlammingen (denk bijvoorbeeld aan een hernia). Ook huidklachten zoals likgranulomen reageren vaak goed. Er zijn nog vele andere aandoeningen die met acupunctuur goed behandeld kunnen worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voor een behandeling komt u met uw huisdier naar Dierenziekenhuis Nunspeet. Na een onderzoek en vraaggesprek zullen er een aantal naaldjes geplaatst worden. Afhankelijk van de behandeling zullen de naaldjes ongeveer 10 tot 30 minuten blijven zitten. Bij de meer acute aandoeningen zijn vaak minder behandelingen nodig en is er sneller verbetering te verwachten dan bij chronische klachten. De meeste dieren laten een behandeling goed toe en worden soms zelfs slaperig. Er zijn zelden bijwerkingen waargenomen. Een enkele keer treedt er in het begin een verergering op, waarna er in de regel een verbetering volgt.

Onze dierenarts Ietje Pinckers is erkend veterinair acupuncturist. Neem contact op voor meer informatie of voor het inplannen van een afspraak.