Spoed (24/7) 0341 - 252 353
Dierenziekenhuis Nunspeet 0341 - 252 353
Dierenkliniek Elburg 0525 - 68 51 82
Dierenkliniek de Dierenbus 0320 - 254 021

Wij zijn open voor alle zorg voor uw huisdier. Lees hier onze volledige maatregelen.

Acupunctuur

Herstelt de energiebalans

Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Al sinds 3000 jaar wordt de Chinese geneeswijze acupunctuur toegepast op mens en dier, met als doel de  energiebalans in het lichaam te herstellen. Wanneer de energie in onbalans is, ontstaan vaak klachten. Door acupunctuur toe te passen kunnen weerstand en energie worden verhoogd en pijn worden verminderd.

In het lichaam lopen energiebanen, meridianen. Wanneer deze op de juiste punten gestimuleerd worden met behulp van naaldjes, wordt invloed uitgeoefend op de energiebanen.

Wanneer is acupunctuur zinvol?

De meest voorkomende problemen waarvoor acupunctuur wordt gebruikt zijn problemen in het bewegingsapparaat (spieren, gewrichten en botten) en verlammingen (denk bijvoorbeeld aan een hernia). Ook huidklachten zoals likgranulomen reageren vaak goed. Er zijn nog vele andere aandoeningen die met acupunctuur goed behandeld kunnen worden.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Voor een behandeling komt u met uw huisdier naar de kliniek. Na een onderzoek en vraaggesprek zullen er een aantal naaldjes geplaatst worden. Afhankelijk van de behandeling zullen de naaldjes ongeveer 10 tot 30 minuten blijven zitten. Bij de meer acute aandoeningen zijn vaak minder behandelingen nodig en is er sneller verbetering dan bij chronische (langdurig aanwezige) klachten. De meeste dieren laten een behandeling goed toe en worden soms zelfs slaperig. Er zijn zelden bijwerkingen waargenomen. Een enkele keer treedt er in het begin een verergering op, waarna er in de regel een verbetering volgt.

Onze dierenarts Ietje Pinckers is erkend veterinair acupuncturist.