Spoed (24/7) 0341 - 252 353
Dierenziekenhuis Nunspeet 0341 - 252 353
Dierenkliniek Elburg 0525 - 68 51 82
Dierenkliniek de Dierenbus 0320 - 254 021

Euthanasie

Afscheid van uw beste vriend

Euthanasie

Inslapen en afscheid nemen in Majesta Centrum Nunspeet

Uw huisdier maakt deel uit van uw leven en uw gezin. Maar u weet dat het moment zal komen dat u afscheid moet nemen van uw kameraadje. Een van de moeilijkste momenten is de beslissing rondom het inslapen van uw geliefde huisdier. Wanneer is het juiste moment? Als uw huisdier ernstig ziek is of geen goede levenskwaliteit meer heeft is het soms het beste om uw dier in te laten slapen. U kunt ervoor kiezen uw huisdier bij u thuis te laten inslapen, of u kunt een afspraak maken voor een euthanasie in ons Majesta Centrum naast ons Dierenziekenhuis in Nunspeet.

De dierenarts zal altijd voorafgaand aan een euthanasie uw huisdier onderzoeken en beoordelen of het ethisch verantwoord is om uw huisdier in te laten slapen. Wij proberen u hierbij zo zorgvuldig mogelijk te begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Als het moment daar is dat u afscheid moet nemen, dan is het prettig dat u een weloverwogen besluit kunt nemen. Onze dienstverlening kenmerkt zich door de combinatie van persoonlijke aandacht en professionaliteit. Bijzondere wensen kunt u altijd bespreken met een van onze medewerkers. En welke optie u ook kiest: bij Majesta Centrum Nunspeet worden alle overleden dieren met evenveel respect behandeld!

Het mooie is dat de dierenarts in het belang van uw huisdier niet in witte jas verschijnt en uw dier nog nooit eerder in deze ruimte is geweest. Het vindt plaats in een ruimte gesitureerd als huiskamer.

De dierenarts zal in de meeste gevallen een prikje in de spier geven met een slaapmiddel. Als uw huisdier slaapt geven we een overdosis slaapmiddel in een bloedvat. Uw huisdier voelt hier niets meer van. Het hart zal trager gaan kloppen waarna het na enkele minuten stopt met kloppen. uw huisdier is dan overleden. De dierenarts zal dit controleren en u laten weten wanneer dit zover is.

Aandenken

Steeds vaker kiezen mensen ervoor hun geliefde huisdier na overlijden te laten cremeren. Welke keuze u ook maakt, een respectvol afscheid doet recht aan de liefde voor uw huisdier en de emoties die het verlies met zich meebrengt. Op de site www.huisdiergedenken.nl is het mogelijk een urn, beeld of mooi assieraad (messing, zilver of goud) uit te zoeken als aandenken aan uw dier.

Majesta Centrum Nunspeet is een samenwerking tussen Dierenziekenhuis Nunspeet, Stichting Dierenambulance Noord Veluwe en Majesta Uitvaartzorg voor Dieren. Een samenwerking die gebaseerd is op onze gemeenschappelijke liefde en respect voor dieren. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord.