Krista

Paraveterinair - kattengedragsdeskundige

Krista
Krista Paraveterinair - kattengedragsdeskundige

In mei 2009 ben ik bij de ‘Dierenbus’ in Lelystad komen werken. Ik heb mijn opleiding tot paraveterinair gehaald aan het Groenhorst college te Barneveld. Na jaren werkervaring in andere branches ben ik in 2007 met deze opleiding gestart.

Met de praktijk hebben we een hoop toekomstplannen, zo krijgen wij, werknemers, ook alle tijd en ruimte om bij te scholen. Zelf heb ik de cursus tot ‘huisdiergedragsadviseur’ gedaan. Daar is mijn interesse voor het gedrag van dieren ontstaan. In 2012 ben ik daarom met de opleiding tot kattengedragstherapeut gestart. Katten zijn namelijk mijn grote passie. Van baby af aan ben ik met katten opgegroeid en toch heb ik zo ontzettend veel van de opleiding geleerd. Er was zoveel wat ik niet wist omtrent het gedrag van dit geweldige dier. Inmiddels ben ik afgestudeerd en druk bezig om mijn kattengedragsbureau ‘Begrip voor de kat’ op de kaart te zetten. U kunt mij vinden op www.begripvoordekat.nl of op www.facebook.com/begripvoordekat. Indien u vragen heeft omtrent kattengedrag benader mij gerust via mijn eigen kanalen of via de dierenkliniek.

Helaas zijn er (te) veel katten die in stressvolle situaties leven. De eigenaar heeft dat vaak niet in de gaten, er is immers geen opzet in het spel, maar men weet gewoon niet beter. Mijn doel is meer ‘Begrip voor de Kat’ te vragen en eigenaren beter voor te lichten. Op mijn Facebook pagina zet ik regelmatig leuke kattenweetjes en tips. Goede voorlichting kan veel probleemgedrag voorkomen en daar wil ik met mijn bedrijf aan bijdragen.

Zelf heb ik één kat genaamd Netel van 9 jaar, twee konijnen en een American Staffordshire Terriër reu Hellboy (6 jaar). Hellboy gaat vaak met mij mee naar werk, dus wellicht dat jullie hem wel eens gezien hebben.

Op dit moment ben ik fulltime werkzaam in de praktijk in Lelystad. Jullie treffen mij dan ook 5 dagen in de week. Naast het werk als kattengedragstherapeut, begeleid ik katten en honden die last hebben van overgewicht, zodat zij op een verantwoorde manier gewicht verliezen.
De zorg van onze patiënten staat uiteraard voorop en hier besteden we met ons team veel tijd en aandacht aan. Dit vertaalt zich uiteraard naar een goede voor- en nazorg van onze operatiepatiënten, maar ook naar contact maken met de patiënten tijdens het spreekuur. Op deze manier hopen wij dat onze patiënten zich een klein beetje meer op hun gemak voelen en inzien dat het niet alleen maar vervelende onderzoeken en injecties zijn, maar ook een aai over de bol en misschien wel een lekkere snack (met goedkeuring van de baas uiteraard). Deze persoonlijke aandacht aan mens en dier, is wat mij heel erg aantrekt aan deze praktijk, waar ik nu dan ook al een aantal jaar met veel plezier werk. Ik hoop dat het u en uw huisdieren ook aanspreekt, zodat wij u in onze praktijk welkom mogen heten.