Spoed (24/7) 0341 - 252 353
Dierenziekenhuis Nunspeet 0341 - 252 353
Dierenkliniek Elburg 0525 - 68 51 82
Dierenkliniek de Dierenbus 0320 - 254 021

Wij zijn open voor alle zorg voor uw huisdier. Lees hier onze volledige maatregelen.

Cat Friendly Clinic

Wij zijn een Kat Vriendelijke Kliniek

Cat Friendly Clinic

Wat is een Cat Friendly Clinic?

Dierenziekenhuis Nunspeet is gecertificeerd als Cat Friendly Clinic en heeft de hoogst haalbare kwalificatie binnen de Cat Friendly Clinic behaald, namelijk de GOLD-standard. Deze certificering houdt in dat wij bij in alle aspecten van de zorg voor uw kat de hoogst mogelijke zorg en service leveren.

Voordelen van een katvriendelijke dierenkliniek

Een katvriendelijke dierenkliniek is een kliniek waar de allerbeste diergeneeskundige zorg wordt geleverd met zo weinig mogelijk stress voor de kat. Katten zijn van nature stressgevoelige dieren. Een hond is gewend om aan de riem overal mee naartoe te gaan en gewend aan vreemde mensen die de hond aanraken. Katten zijn hele andere wezens. Katten zijn eigenzinnig en doen in de regel eigenlijk alleen waar ze zelf zin in hebben.

Het grootste doel van een katvriendelijke praktijk is om alles door de ogen van een kat te zien en te proberen het aangenamer te maken. Hiervoor is door de ISFM (International Society of Feline Medicine) een lange lijst aan vereisten opgesteld. Deze hebben betrekking op alles in de praktijk, zoals de aparte kattenwachtkamer en de opleiding van ons personeel. Wij zijn verplicht om onze kennis over katten op niveau te houden en we zijn op de hoogte van de beste en nieuwste behandelmogelijkheden voor uw kat.

Gold level

Een Cat Friendly Clinic, welke is aangemeld bij de ISFM, geeft aan haar best te zullen doen voor katvriendelijke zorg. Vervolgens wordt de praktijk door de ISFM beoordeeld en kan in één van drie categorieën vallen: Brons, Zilver en Goud. Het spreekt voor zich dat Goud het hoogst haalbare certificaat is. Om een Cat Friendly Clinic met Gold level te worden moet je vooruit lopen in je voorzieningen en mogelijkheden wat betreft diagnostiek en behandeling. Dierenziekenhuis Nunspeet heeft het gouden certificaat gekregen.